Till senaste kommentaren

Vad händer med min a-kassa om jag blir sjukskriven?

Hej. Får a-kassa av er sedan april, men min utmattning har blivit mycket värre och nu är jag rädd att jag inte kommer klara av ett jobb. Läkare, psykolog och arbetsterapeut tycker alla att jag borde bli sjukskriven, men är så nervös om vad som händer med min A-kassa. Om jag blir sjukskriven under ett par månader eller mer, vad händer sen? Får jag tillbaka min ersättning från er? Ska jag stämpla etc under sjukskrivningen?

Kommentarer

 • Hej!

  Under en period då du inte kan ta arbete ska du inte ansöka om ersättning från a-kassan. Däremot kan du få ersättning från a-kassan på nytt när du är arbetssökande igen. En sådan period av "styrkt sjukdom", som det heter i 16 § lagen om arbetslöshetsförsäkring, kan löpa under upp till fem år utan att det påverkar din ersättning.
  Alexander
 • Tusen tack för snabbt svar! Behöver jag göra något under sjukskrivningen för att säkra framtida ersättning? T.ex. behöver jag fortsätta stämpla var vecka?
 • Hej igen!

  Om du blir sjukskriven en kortare period (någon vecka eller så) ska du fylla i sjuk på din tidrapport, men är det en längre sjukskrivning ska du anmäla det till Arbetsförmedlingen som då inte längre har dig som arbetssökande. Då behöver du inte längre fylla i tidrapporterna hos oss.


  Hälsningar,
  Jessica  Jessica

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din fråga kan ses av alla men ditt hela namn, personuppgifter eller din e-post visas aldrig publikt.