Till senaste kommentaren

Kan jag få ersättning när jag har ett företag?

Hej!
Jag har ett företag (AB) som jag äger till hälften men vi har ingen verksamhet i detta utan betalar bara de löpande utgifter vi har med privata pengar.
Arbetar heltid hos ett annat företag där jag antagligen kommer att bli uppsagd och har inga planer på att återuppta någon verksamhet i företaget.

Har jag rätt att stämpla och söka jobb?

Tacksam för svar

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för din fråga.

  För att kunna få ersättning från oss måste ditt företag vara vilande. Det betyder att ingen verksamhet får bedrivas i företaget, varken av dig eller någon annan.

  Du skriver att de betalas löpande utgifter. Detta skulle vi behöva få lite närmare information krig. Kan du ringa oss på telefon 020-678 000?
 • Hej!

  Vad innebär det att ha ett vilande företag?

  Tacksam för svar.
 • Hej!

  För att ett företag ska anses vara vilande får ingen verksamhet förekomma och ingen, varken du eller någon annan, får arbeta i företaget. Man behöver inte skicka in något intyg till Skatteverket, Bolagsverket eller liknande. Det räcker att intyga det till a-kassan när man söker ersättning.
  Alexander
 • Hej

  Vad krävs det för intyg att företaget är vilande?
  Räcker det med utskrift från företagskontot.

  Har man kontokredit/Lån i företaget, kan man betala detta samt bankkostnader utan att det räknas som att det är vilande? Eller måste man först lösa lånen?

  Tacksam för svar

 • Hej!

  Det krävs inget speciellt intyg för ett vilande företag. Det är en uppgift som du själv intygar när du ansöker om ersättning till oss.

  Lån och kontokrediter kan man ha trots att företaget är vilande. Är det däremot hyror eller andra löpande utgifter behöver vi utreda detta ytterligare. När vi får in din ansökan om ersättning kommer vi göra en samlad bedömning kring företaget och de uppgifter du lämnat till oss.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Din fråga kan ses av alla men ditt hela namn, personuppgifter eller din e-post visas aldrig publikt.